top of page

Om mig dåtid/nutid 

Redan som väldigt liten började jag med hästar i drömmarnas och böckernas värld. Jag kunde som barn stå i timmar utanför en hage med hästar o känna gläjde åt att se dessa fantastiska djur i frihet. Som 8-9 åring fick chansen att följa med en kamrat till Ågesta ridskola för att börja rida, det kostade 5 kr. för en halvtimme minns jag och ridläraren var Fredrik v. Krusenstierna. 

Första lektionen hjälpte han till att hålla koll på den väldigt ystra och inte alltid så snälla russet Lolly. Lektion 2 red jag snälla Laura och fick gallopera på ängen och drömmen blev sann! Efter det smög jag iväg de 4 km. till stallet varje dag och dagarna i mitt liv utan hästar är lätträknade.

Jag har hunnit bli ganska allsidig vad gäller hästerfarenhet. Under mina 25 år i Ågesta (jag började som 12-åring! som lärling och direkt efter skolgången var klar fick jag fast arbete) med Fredrik och hans fantastiska mor som förebilder.

 

Eftersom jag alltid varit en väldigt kunskapstörstanden person, så hängde jag dom alltid i hälarna när jag var ung för att lära mig allt om hästskötsel/hantering, inridning och utbildning av lektionshästarna, (Alla var av egen uppfödning) körning, avel, utbildning m.m. och faktiskt även det mesta om korna på gården och sommarens vallskörd som jag också jobbade mycket med. Att dom stod ut med mig! (en liten tyst och blyg tjej från förorten som älskade landet och djur) Stort tack till dom! 

Efter 25 år bestämde jag mig för att skaffa en egen gård. Där jag hade inackorderingar, utbildning och försäljningsuppdrag vid sidan om ett uppdrag som ridskolechef.  Min uppgift där var att planera och bygga upp en helt ny ridskoleanläggning ,från att åka med kommunens gubbar för att titta på befintliga anläggningar, första spadtaget och färdig anläggning! Detta och min gård var den tidens stora utmaningar och livsverk som varade i nästan 20 år.

Västen är från Gith K

 

Shabraket är från

Stall Liljegården

 

Hästen är Portugisisk 

Ryttaren är jag. 

  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon

Nu har jag mer än  40 årserfarenhet inom hästyrket, som tränare, ridskolechef och tävlingsryttare. Jag erbjuder undervisning för ryttare och hästar i alla grenar, inklusive körning.

 

Jag undervisar både häst och ryttare enligt klassiska principer

Min filosofi bygger på följsamhet, lätthet och avspändhet i kontakten med hästen. Jag fokuserar särskilt på kommunikation, balans och sits.

Ett harmoniskt ekipage i balans kännetecknas av tydlig kommunikation med lätta hjälper, en avspänd sits och en häst som arbetar i korrekt och skonsam form.

 

Jag tränar ryttare/häst i klassisk dressyr och jag tränar gärna alla typer av hästar, lusitanon är en personlig favorit.

 

Jag tränar hobby/tävlingsryttare i samtliga grenar och har tränat ryttare upp till EM i westernridning och dressyr upp till svår nivå.  även WE och körning tävlingryttare/kuskar

 

Jag arbetar även med hästar från marken i töm/tygel med fokus på lösgjordhet, lydnad och samling.

Körning alla disipliner även dig som vill jobba med din häst tex. dra timmer harva, sladda m.m.

 

Jag har själv under olika perioder tävlat upp till Prix S:t Georges i dressyr, lätt klass i hoppning och fälttävlan samt på elitnivå i reining.

bottom of page